Tuesday, February 11, 2014

MESYUARAT LEMBAGA PENTARAF PENGAKAP RAJA KEBANGSAAN DAN MENYUARAT PASUKAN LATIHAN NEGARA

Salam Pengakap;

Pada tarikh 7 haribulan Februari 2014 telah berlangsung mesyuarat Lembaga Pentaraf Pengakap Raja Kebangsaan di Pusat Latihan Pengakap (PULAPEM), Wisma Shafie Mohd Salleh, No.29, Jalan Taming Permai 1, Kawasan Perniagaan Taming Permai, 43300, Balakong, Selangor.

Mesyuarat yang bermula jam 3.00 petang itu telah dirasmikan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Persekutuan Pengakap Malaysia iaitu Dato' Raja Roslan bin Raja Samah. Selesai sahaja ucapan perasmian oleh Dato' Raja Roslan bin Raja Samah, hadirin mesyuarat menyaksikan upacara penyerahan tugas rasmi daripada Pesuruhjaya Latihan Negara Tuan Haji Shukor bin Mohsin kepada Penolong Ketua Pesuruhjaya Pengakap Negara (Pengakap Raja) Tuan Haji Abd Razak bin Haji Shahidan. Perjalanan mesyuarat Lembaga Pentaraf Pengakap Raja Kebangsaan kemudiaannya telah dipengerusikan sepenuhnya oleh Tuan Haji Abd Razak bin Haji Shahidan sehingga mesyuarat ditangguhkan.Kemudian pada tarikh 8 dan 9 haribulan Februari 2014 telah berlangsung pula mesyuarat Pasukan Latihan Negara di lokasi yang sama. Mesyuarat Pasukan Latihan Negara telah dirasmikan oleh Timbalan Yang Dipertua Majlis Persekutuan Pengakap Malaysia iaitu Dato' Seri Paduka Dr. Aziz Jamaludin bin Mohd Tahir.

Selesai sahaja ucapan perasmian oleh Dato' Seri Paduka Dr. Aziz Jamaludin bin Mohd Tahir, mesyuarat Pasukan Latihan Negara telah dipengerusikan sepenuhnya oleh Pesuruhjaya Latihan Negara Tuan Haji Shukor bin Mohsin sehingga mesyuarat ditangguhkan.
No comments:

Post a Comment

VIDEO

Loading...